Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за
Коментари Харесай

Лавров лети за САЩ в края на януари за заседание на Съвета за сигурност на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за присъединяване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 22-24 януари. Той ще взе участие в дебатите за обстановката в Близкия изток и за Украйна. Това заяви съветската държавна организация ТАСС, като се базира на говорителката на Външното министерство на Русия Мария Захарова.

Захарова заяви на брифинг, че Лавров възнамерява присъединяване в откритите диспути на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Близкия изток. Обсъждането на украинската проблематика е инициирано от Русия, стана ясно от думите на Захарова.

По близкоизточния въпрос се разисква метод на излизане от огромната рецесия на палестино-изралеския спор. Относно украинската тематика Захарова сподели, че Москва счита присъединяване на своя посланик №1 за " добра опция за показване на съветската позиция пред високата публика на Организация на обединените нации ".

Това включва и опция за урегулиране на рецесията по политико-дипломатически способ, посочи Захарова. Начинът това да стане е като се регистрират „ законните съветски ползи в областта на сигурността ”, гласи позицията на съветското външно министерство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР