Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ереван, където на

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ереван, където на ...

Руският външен министър отива в Армения

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ереван, където на 6 май са планирани срещи с ръководството на Армения. На 10 и 11 май Лавров ще бъде на работна визита в Баку, предаде БГНЕС. 
По думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, по време на разговорите ще бъдат разгледани "широк кръг въпроси от двустранното и регионално сътрудничество, а също и взаимодействието на международната сцена". Приоритетно обаче остава изпълнението договореностите за Нагорни Карабах.

Лавров за българската прокуратура: Добре, че не са ни обвинили и за атентата в Сараево от 1914 г. Лавров за българската прокуратура: Добре, че не са ни обвинили и за атентата в Сараево от 1914 г.
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви в коментар на съобщеното от българската прокуратура, че е „добре, че все ...
Ситуацията в района в момента се оценява като спокойна. В същото време арменската страна твърди, че Баку не спазва разпоредби на тристранното споразумение от 9 ноември относно размяната на военнопленници, заложници и други задържани. Вероятно тази тема ще бъде повдигната отново по време на срещите на ръководителя на руското външно министерство в Ереван, посочва агенцията.

Източник: actualno.com