Руският външен министър Сергей Лавров се срещна днес с председателката

...
Руският външен министър Сергей Лавров се срещна днес с председателката
Коментари Харесай

Лавров: Киев извършва крещящи нарушения на международното хуманитарно право

Руският външен министър Сергей Лавров се срещна през днешния ден с председателката на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Миряна Сполярич и при започване на диалога съобщи, че Киев прави " крещящи нарушавания на интернационалното филантропично право ", предават съветски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

" Бих желал още веднъж да ви обърна внимание върху крещящите нарушавания на интернационалното филантропично право от страна на украинския режим, а тези нарушавания се документират и с тях човек може да се запознае даже в обществените мрежи и други източници на информация ", сподели Лавров.

Русия ще постави всички старания да обезпечи на МКЧК достъп до украинските бойци, озовали се в плен, увери шефът на съветската дипломация.

" За мен е доста значимо, че каналите за връзка сред моята организация и Руската федерация остават отворени и градивни. Бих желала също да ви уверя, че ще се придържам към правилото за индиферентност и самостоятелност и ще уважавам поверителността там, където е належащо ", съобщи председателката на филантропичната организация.

Миряна Сполярич изрази вяра, че двете страни ще обсъдят значими филантропични проблеми.

" Като началник на МКЧК слушам това, което казвате, че възнамерявате да се придържате към интернационалното филантропично право, аз самата считам в работата си да не отстъпвам това всички страни да съблюдават отговорностите си според Женевската спогодба ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР