Руският външен министър Сергей Лавров се пошегува, когато го попитаха

...
Руският външен министър Сергей Лавров се пошегува, когато го попитаха
Коментари Харесай

Лавров се пошегува на въпрос за среща между Путин и Байдън: Ние не сме митничари

Руският външен министър Сергей Лавров се пошегува, когато го попитаха за срещата сред Путин и Байден.

" Русия не е митническо институция, което да даде " зелена светлина " за среща на върха с присъединяване на съветския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, отговаряйки на журналистически въпрос.

" Ние не сме митничари, с цел да " дадем зелено ", сподели Лавров, отговаряйки на въпроса дали Русия даде зелена светлина за срещата на върха.

Министърът даде брифинг след диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Срещата се състоя след телефонен диалог сред Путин и Байдън през април.

" Надявам се, че те ще намерят спомагателни способи за общи старания за поправяне на явно нездравословната обстановка в двустранните връзки ", заключи Лавров.

На 7 март Байдън съобщи в изявление за телевизия ABC, че Путин ще бъде виновен за въздействието си на американските избори, в случай че това бъде дефинитивно доказано. По време на изявлението журналистът от ABC Джордж Стефанопулос също го попита: " Познавате ли [лично] Владимир Путин, смятате ли го за палач? ", на което Байдън отговори: " Ммм, хмм, да.

По-късно Путин предложения американския президент да организира полемиката онлайн. На 13 април по време на телефонен диалог Байдън предложи на Путин да разиска целия набор от руско-американски връзки на среща на върха, която може да бъде проведена в трета страна през идващите месеци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР