Руският външен министър Сергей Лавров призова петте страни от БРИКС

...
Руският външен министър Сергей Лавров призова петте страни от БРИКС
Коментари Харесай

Лавров призова страните от БРИКС да подкрепят Русия за колективна сигурност в Персийския залив

Руският външен министър Сергей Лавров прикани петте страни от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) да поддържат концепцията на Русия за групова сигурност в Персийския залив, съобщи ‚ " ТАСС ".

На среща със страните от БРИКС Лавров акцентира, че Русия се стреми към нормализация на обстановката в региона на Персийския залив и по тази причина чака тяхната поддръжка за концепцията.

Според съветския върховен посланик напрежението в този район е ескалирано заради антииранските стъпки, подхванати от редица страни.

" Развитието на обстановката е достигнало рискова линия, която е изпълнена с опасности от огромна война. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да го предотвратим ", посочи той.

Руското външно министерство разгласява идея за групова сигурност в Персийския залив на 23 юли. Тя планува основаването на инициативна група, която да приготви интернационална конференция за сигурност и съдействие в Персийския залив, с оглед основаването на организация от това име.

Освен това, Москва излезе с начинания за основаване на демилитаризирани зони в този район, да се въздържат от разполагане на непрекъснати сили от страни отвън района и да открият горещи линии сред военните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР