Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк на

...
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк на
Коментари Харесай

Лавров пристинга в Ню Йорк. След над 12 часа полет

Руският външен министър Сергей Лавров дойде в Ню Йорк на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Едва ли ще запази положителни мемоари от това пътешестване - дипломатът прекара над 12 часа в самолета, защото летателният уред е трябвало да заобиколи въздушно пространство, затворено от " вражески страни " и даже е нямало опция да кацне. Това излиза наяве от известие на ТАСС. 

На съветски самолети е неразрешено да летят над въздушното пространство на Европейски Съюз, както и на европейски страни като Обединеното кралство, Норвегия или Швейцария, в допълнение към Канада и самите Съединени щати.

За Съединените щати Лавров и неговата делегация получиха визи, нужни за влизане в страната, само че единствено за присъединяване в годишната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Вчера съветският президент Владимир Путин разгласи, че в речта си пред организацията Лавров ще отбрани позицията на Москва за " преустановяване на еднополюсния свят ". Путин обвини Съединени американски щати, че желаят да наложат " надмощие "  на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Развитието на многополярността среща опозиция от тези, които се стремят да запазят хегемонна роля в международните каузи и да управляват всичко: Латинска Америка, Европа, Азия и Африка. (…) Но това не може да продължава постоянно. Това е невероятно ", сподели през вчерашния ден Путин. " Ние в Русия няма да се откажем от нашия върховен път. Като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ние желаеме да придвижим един сплотяващ интернационален дневен ред (…) и да допринесем за разрешаването на съществени районни рецесии ", увери той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР