Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли твърденията, че Москва е

...
Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли твърденията, че Москва е
Коментари Харесай

Лавров отхвърли твърденията, че Русия е причинила глобалната хранителна криза

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли изказванията, че Москва е предизвикала световната хранителна рецесия по време на визитата си в Египет.

По-рано Русия пое отговорност за ракетната офанзива против пристанището на Одеса, до момента в който Украйна се готви да посрещне тази седмица националния си празник - Деня на украинската държавност - на 28 юли.

В Кайро съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че продоволствените проблеми са почнали преди войната в Украйна вследствие от пандемията и проблемите в снабдителните вериги. След началото на по този начин наречената " специфична интервенция на съветските войски " тази рецесия е била изострена, поради " противозаконните западни наказания против Руската федерация ", уточни съветският външен министър.

Лавров приветства съглашението от Истанбул, само че не тъй като ще отвори украинските пристанища в Черно море, а тъй като ще принуди западните страни да отстранен пречките за износа на съветско зърно.

Междувременно Русия призна, че стои зад ракетното нахлуване на пристанището в Одеса след обвиняванията от Украйна и Запада, че заплашва постигнатото съглашение за експорт на украинско зърно. Говорител на съветското военно министерство разгласи, че при удара е унищожена военна инфраструктура.

Украйна се приготвя да означи на 28 юли националния си празник за първи път. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че страната му ще чества, все пак, тъй като, по думите му - украинците няма да бъдат пречупени.

" След всичко, което е претърпял нашият народ, след всичко, което сме научили през вековете, украинците в никакъв случай няма да се откажат от своята самостоятелност ", сподели украинският президент.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР