Руският външен министър Сергей Лавров определи срещата на върха на

...
Руският външен министър Сергей Лавров определи срещата на върха на
Коментари Харесай

Лавров определи срещата на върха на Г-20 в Индия като успешна

Руският външен министър Сергей Лавров дефинира срещата на върха на Г-20 в Индия като сполучлива и съобщи, че с помощта на взаимните старания на страните от Глобалния Юг Русия е съумяла да подсигурява, че дневният ред на Г-20 няма да бъде помрачен от спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

Срещата на върха на Г-20 в Делхи бе и повратна точка във връзка с ориентацията към балансиране на международните ползи в стопанската система, сподели Лавров на конференция след срещата, представен от ТАСС.

" В декларацията (от срещата) се напомня всичко, което би трябвало да се извърши в сходство с дългогодишните обещания, както и да се осъществя, с цел да се обезпечи баланс на ползите в международната стопанска система. Пътят не е къс, само че все пак тази среща на върха бе в прочут смисъл преломна от позиция на ясното фокусиране върху тъкмо такива задания ", сподели съветският външен министър.

И още: " Западът няма да може да остане хегемон, като се има поради, че от дълго време са се появили и обективно набират мощ нови центрове на международното развиване ". Лавров добави също, че след тази среща на върха западните страни би трябвало да се замислят до каква степен са в положение " да се ангажират с продължение на линията си на владичество ".

Руският външен министър уточни, че страните от Глобалния Юг се стремят да засилят ролята си в механизмите на световното ръководство, тъй че тяхната действителна тежест да бъде отразена в международните каузи, в това число в икономическата сфера. Лавров означи още, че страните от групата БРИКС към този момент са изпреварили страните от Г-7 във връзка с размера на брутния вътрешен артикул (БВП).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР