Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че САЩ опитват да

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че САЩ опитват да
Коментари Харесай

САЩ искат да създадат квазидържава в Сирия, обяви руският външен министър

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Съединени американски щати пробват да основат " някаква квазидържава " по източния бряг на река Ефрат в Сирия.

" Според мен американците работят не по пътя на усърдното образуване на общо единодушие, а се пробват да работят посредством рискови, едностранни стъпки. Тези стъпки наподобяват от ден на ден и повече като част от линията за основаване на някаква квазидържава върху огромна част от сирийската територия - на източния бряг на Ефрат чак до иракската граница ", подчерта Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

Той добави, че съгласно Москва не е изключено Съединени американски щати да имат намерение да запазят наличието си в Сирия " задълго, в случай че не и вечно ", като заявяват, че наличието им е освен за решаването на военни задания, само че и за започването на политически развой, който да приключи със промяна на режима на Башар ал Асад. 

Лавров оцени като непредвидлив метода на Съединени американски щати за изцяло отменяне на позицията на Турция за сирийските кюрди.

По думите му отношението на Анкара към " тези или тези подразделения на кюрдското опълчение " може да се прави оценка нееднозначно, само че това отношение е действителност.

" Резултатите от тази непредвидливост следим и в региона на Африн ", заключи съветският министър по адрес на турската военна интервенция в Северна Сирия против кюрдски групировки. Според него кюрдите са неотделима част от сирийското общество и Русия постоянно е упорствала те да вземат участие директно в опитите за намиране на излаз от рецесията в Сирия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР