Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада в сряда, че

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада в сряда, че
Коментари Харесай

Лавров атакува Запада за преминаването към зелена енергия

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада в сряда, че предизвика рецесии на международния пазар на нефт и газ, като бърза да премине към зелена сила и оказва напън върху други страни да създадат същото, цитира думите му Ройтерс.

" Всъщност аргументите за отрицателните феномени в енергийния бранш бяха безотговорните дейности на груповия Запад, когато реши да наложи... зеления преход за себе си и да наложи същия зелен преход на други страни, които просто не бяха стопански готовi за това ", сподели Лавров в изказване по съветска телевизия.

Той сподели, че западният протест на съветската сила в отговор на войната в Украйна е " нанеслъл сериозен удар на световната енергийна сигурност. " " Тези стъпки доведоха до скъсване на исторически важни вериги за доставки, скъпоструващо преразпределение на световните енергийни потоци и възходящи транзакционни и логистични разноски. "

Лавров сподели, че е лишило континента от на ниска цена газ и го е направило по-зависим от скъпия импорт от Съединените щати.

Коментарите му са в сходство с дългогодишния разказ на Москва, че глобите против Русия са автогол за тези, които ги постановат и че западните страни са създали сериозна неточност, като са обърнали тил на съветската сила.

Санкциите засегнаха тежко съветския газов колос " Газпром ", който загуби множеството си европейски пазари и принуди Русия внезапно да усили продажбите на нефт на понижени цени в страни като Китай и Индия.
 Русия упрекна Съединени американски щати, че тласкат света към потребление на нуклеарни оръжия
Русия упрекна Съединени американски щати, че тласкат света към потребление на нуклеарни оръжия

Международният режим за надзор на оръжията е подкопан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР