Руският външен министър Сергей Лавров подчерта важността на отказа на

...
Руският външен министър Сергей Лавров подчерта важността на отказа на
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията Русия-Великобритания са лоши по вина на Лондон

Руският външен министър Сергей Лавров акцентира значимостта на отхвърли на английските чиновници от неоснователни обвинявания против Руската федерация. Това направи той в телефонен диалог с английския си сътрудник Доминик Рааб, съобщи ТАСС.

Отговорността за незадоволителното положение сега на връзките сред Руската федерация и Англия е напълно на Лондон , се споделя в изказване на съветското външно министерство. То бе оповестено в четвъртък след диалог, иницииран от английската страна.

" По време на диалога беше установено незадоволителното положение на двустранните връзки, отговорността за което е напълно на Лондон. Руската страна акцентира смисъла на отхвърли на английските публични лица от неоснователни обвинявания и провокативна изразителност в междудържавния разговор, няма опция за връщане на Лондон към уважителна и равнопоставена връзка, се споделя още в документа. Селективният темперамент на контактите, практикувани от британците единствено по тези въпроси, които съставляват интерес за Англия, е недопустим в естествената дипломатическа процедура , акцентира съветското външно министерство. Лавров прикани на реципрочна основа да " почисти руините ", свързани с работата на съветските дипломатически институции във Англия. " Проблемът с неконструктивните дейности на Лондон се изостря, вследствие на което активността на съветските дипломатически институции във Англия е съществено затруднена, което, несъмнено, провокира огледалните ограничения на Москва. Сергей Лавров прикани за изчистване на тези блокажи на взаимна основа, съобщи съветското външно министерство.
 Рааб: Без подозрение някои страни употребяват имунизациите като геополитически инструмент
Рааб: Без подозрение някои страни употребяват имунизациите като геополитически инструмент

Скоро ще приказва с Лавров и подлага на критика Русия като водещ покровител на хакерски атаки

Руският министър прикани английския си сътрудник към отговорно съдействие, учредено на взаимно вземане предвид на ползите и съответни дейности за образуване на положителен двустранен дневен ред.

По време на разискването на белоруската тематика Лавров е настоял за отвод от външна интервенция във вътрешните работи на Беларус и потреблението на наказания и закани в връзките с Минск. Както бе посочено в съветското външно министерство, по време на обмена на отзиви по интернационалните въпроси акцентът беше подложен върху проблемите на JCPOA, обстановката към Беларус и в Украйна.
 Рааб: Русия ще понесе тежки последствия при военна ескалация в Украйна
Рааб: Русия ще понесе тежки последствия при военна ескалация в Украйна

Лондон следи деликатно дейностите на Кремъл...

Припомняме, че дни по-рано Рааб съобщи, че като дипломатически инструмент за обезпечаване на въздействие и че Англия не поддържа по този начин наречената " ваксинална дипломация ".

Запитан дали е угрижен, че Китай и Русия могат да употребяват ваксини за въздействие в някои елементи на света, той сподели: " Няма подозрение, че има нещо такова и ние не поддържаме дипломацията на имунизациите, камо ли изнудването. Смятаме, че имаме честен дълг, само че също по този начин имаме мощен интерес да имунизираме света ", сподели той, говорейки в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Англия.

Рааб тогава сподели също, че ще приказва с съветския външен министър Сергей Лавров " скоро ", без да показва съответна дата за срещата и отхвърли да разяснява въпроси, които ще повдигне на тази среща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР