Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до държава

...
Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до държава
Коментари Харесай

Ще се срещнат ли Блинкън и Лавров на срещата на ОССЕ в Скопие?

Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до страна от Европейски Съюз или до Северна Македония, макар че е в европейския лист със глобите, наложени против Русия поради войната в Украйна, удостовери представител на Европейската комисия във връзка известия, че Лавров ще взе участие тази седмица в среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие.

Лавров е глобен, само че глобите плануват изключения за присъединяване в интернационалните срещи, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавите от Европейски Съюз могат да разрешат прелитането на самолета на Лавров, както и управляващите в Скопие могат да издадат позволение за кацане и за присъединяване в срещата, това няма да бъде нарушаване на глобите. Това ще ни даде опция да застанем очи в очи с Лавров и да приказваме за лъжите, които популяризира, добави представителят.

Разбра се и от кое място съветският външен министър е решил да прелети - през нашето въздушно пространство.

Руската делегация ще взе участие в съвещание на Съвета на външните министри на ОССЕ в Скопие, в случай че България, както даде обещание на Северна Македония, отвори въздушното пространство за Руската федерация, съобщи Сергей Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Сега наподобява, че Македония ни предложения на Съвета на министрите на външните работи на ОССЕ. България наподобява е дала обещание на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако се получи, ние ще бъдем там ", сподели министърът, говорейки на форума " Примаковски четения ". От българска страна публично удостоверение още няма.

Малко по-късно пристигна и новината, че държавният секретар Антъни Блинкън ще съставлява Съединени американски щати на срещата на ОССЕ в Скопие тази седмица, заяви помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Джеймс О " Брайън, представен от Ройтерс.

Той съобщи, че по време на обиколката си в Европа Блинкън ще подчертае продължаващата поддръжка на НАТО за Украйна във войната ѝ в Русия, осведоми Българска телеграфна агенция.

В подтекста на идното присъединяване на американския държавен секретар в срещата на външните министри на страните от НАТО, която се организира от през днешния ден до сряда в Брюксел, О " Брайън съобщи пред публицисти, че Вашингтон няма политика за оказване на напън върху Украйна да влезе в договаряния с Русия.

Срещата на външните министри на страните членки на ОССЕ ще се организира в Скопие сред 29 ноември и 1 декември. В момента организацията се ръководи от Република Северна Македония, която ще съобщи щафетата на Малта от 1 януари.

От 29 ноември до 1 декември Скопие ще бъде хазаин на срещата на върха на ОССЕ, която министърът на външните работи на Република Северна Македония и ръководител на ОССЕ Буяр Османи дефинира като " най-голямото събитие в историята на Северна Македония ".

В македонската столица се чака да дойдат 76 делегации на страни членки на ОССЕ и сътрудници на ОССЕ, показани най-вече от министри на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР