Руският външен министър Сергей Лавров и най-високопоставеният представител на Китай

...
Руският външен министър Сергей Лавров и най-високопоставеният представител на Китай
Коментари Харесай

Мария Захарова: Лавров и Ван И не са обсъждали никакъв китайски мирен план

Руският външен министър Сергей Лавров и най-високопоставеният представител на Китай по външнополитическите въпроси Ван И не са обсъждали никакъв " китайски кротичък проект " за Украйна, сподели през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от Ройтерс и ТАСС.

" Вземаме си записка за изказванията на някои западни политици и медийните известия за някакъв китайски кротичък проект. Както нормално, те изкривяват действителната картина ", разяснява Захарова. Говорителката на съветското външно министерство означи, че " китайските сътрудници ни срещнаха със своята позиция за първопричините за украинската рецесия, както и с методите си за нейното политическо споразумяване ". " Нямаше диалози за какъвто и да било обособен кротичък проект ", увери Захарова. В същото време тя загатна за " тясно взаимоотношение " сред Москва и Пекин, чиито подходи по въпросите на интернационалната сигурност " са близки или съответстват ".

Съобщения, че Китай се готви да показа собствен кротичък проект за Украйна, се появиха на Мюнхенската конференция по сигурността в края на предходната седмица. Подробности не бяха дадени, само че украинският външен министър Дмитро Кулеба изключи изрично опцията страната му да отстъпи свои територии на Русия в подмяна на мир.

Днес Мария Захарова сподели, че разговорът с Украйна е неосъществим, защото тя желае Русия първо да се изтегли от Крим и Донбас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички мирни хрумвания за Украйна се провалят заради желанието на Съединените щати да отслабят Русия, а по-късно да се съсредоточат върху сдържането на Китай, увери тя.

" Престъпникът постоянно се връща на мястото на престъплението ", цитира Захарова фамозната фраза от романа на Достоевски " Престъпление и наказване " във връзка визитата на американския президент Джо Байдън в Украйна в понеделник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР