Руският външен министър Сергей Лавров е заявил в телефонен разговор

...
Руският външен министър Сергей Лавров е заявил в телефонен разговор
Коментари Харесай

Лавров е изтъкнал пред Чавушоглу необходимостта Киев да вземе под внимание исканията на Русия при преговорите

Руският външен министър Сергей Лавров е декларирал в телефонен диалог с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, че резултатът от договарянията зависи от готовността на Украйна да вземе под внимание настояванията на Москва, съобщи ТАСС, като се базира на известие на съветското външно министерство.

" По отношение на вероятностите на руско-украинския преговорен развой е доказана неизменността на кардиналната съветска позиция: резултатът от договарянията зависи напълно от готовността на Киев да вземе под внимание настояванията на Руската федерация ", се споделя в известието.

В подтекста на разискването на събитията в Украйна министрите са се спрели също и на обстановката в Мариупол и на взаимни ограничения за обезпечаване на сигурността на цивилните лица на украинска територия. " Обсъдени са вероятни взаимни стъпки по линия на дипломатическите и военни ведомства за обезпечаване на сигурността на цивилните лица (в Украйна), в това число чужденци ", се показва в известието.

" Мевлют Чавушоглу е изразил благодарност за помощта, оказана от спецчастите на въоръжените сили на Руската федерация за освобождението на заложници, държани от бойци в джамията в Мариупол ", се отбелязва още в известието.

Министрите са удостоверили настройката за подпомагане за споразумяване на обстановката в Кавказ, в това число задействане на формата 3+3, и са разискали двустранните връзки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР