Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял днес по повод

...
Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял днес по повод
Коментари Харесай

Чавушоглу потърси Лавров за подробности по военната операция в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял през днешния ден във връзка обстановката в Украйна с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, заяви съветското посолство у нас.

Инициативата е била на турската страна, се прецизира в известието.

В хода на обширно разискване на актуалната обстановка в украинските каузи и обстановката в района като цяло В. В. #Лавров осведоми в детайли турски сътрудник за провеждането на специфична военна интервенция от съветските въоръжени сили в съдействие с формированията на Народна милиция на Донецката национална република и Луганската национална република в Донбас съгласно решенията на висше управление на Русия.

Основните цели и задания на признатите сложни ограничения, ориентирани към демилитаризация и денацификация на Украйна, обезпечаване сигурността на цивилните в тази страна, отбрана на законните ползи на Руската федерация. Подчертава се готовността на съветската страна за тясно взаимоотношение с всички градивни сили за по-бързо устойчиво споразумяване на украинския проблем в полза на мира и стабилността.

Министрите засегнаха редица настоящи въпроси от двустранната и интернационална стратегия. Условието е продължение на ритмичните политически контакти и продуктивното взаимоотношение в подтекста на осъществяването на руско-турските контракти и взаимни планове.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР