Руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че не вярва,

...
Руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че не вярва,
Коментари Харесай

Лавров: Не вярвам да започне ядрена война

Руският външен министър Сергей Лавров през днешния ден съобщи, че не има вяра, че опълчването на Русия със Запада поради Украйна ще докара до нуклеарна война, заяви Ройтерс, съобщи Факти.

" Не желая да имам вяра и нямам доверие, че може да стартира нуклеарна война ", сподели Лавров пред кореспонденти, когато бе запитан дали ще има нуклеарна война.
Той съобщи това след диалози в Турция с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

Руският външен министър сподели, че слуховете за евентуална съветска офанзива против някогашните руски балтийски страни " наподобяват като остарели мистификации ".

В отговор на журналистически въпрос Лавров посочи, че до бомбардировката на украинска детска болница се е стигнало, откакто украинските сили са завладяли обекта, само че уточни, че там не е имало пациенти и медицински личен състав.

Той посочи, че западните медии показват единствено украинската позиция на случилото се.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че прави геноцид, откакто публични лица обявиха, че съветски самолети са бомбардирали болничното заведение в Мариупол, погребвайки пациенти под отломките на постройката макар съглашението за преустановяване на огъня,за да могат хората могат да изоставен обсадения град.

Лавров обясни, че Москва  в понеделник е уведомила Организация на обединените нации, че в болничното заведение не е имало медицински екипи, а обектът е бил високомерен от ултрарадикални бойци от украинския батальон " Азов ".

Руският посланик №1 уточни, че Русия желае Украйна да е другарски настроена към Москва, демилитаризирана и да не съставлява опасност за Москва и съветската просвета. В тази връзка той уточни, че Западът подценява репресиите против рускоговорящите и съветската просвета в Украйна, информира Българска телеграфна агенция.

Лавров категорично уточни, че Русия не желае в никакъв случай повече да зависи от Запада - както от западни компании, по този начин и от западни страни. Във връзка с появилите се опасения по какъв начин ще реагира Москва на глобите против износа на неин нефт и газ, съветският външен министър означи, че Русия в никакъв случай не е употребила нефта или газа като оръжие.

Той също по този начин съобщи, че президентът Владимир Путин няма да откаже среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, с цел да бъдат разисквани " съответни " въпроси.

Лавров вижда в реакцията на Запада доказателство за това какъв брой застрашена е Русия - даже самото ѝ право да бъде на географската карта на света било застрашено, отбелязва Ройтерс.

Руският външен министър още веднъж уточни, че през март Украйна възнамерявала военна акция против самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР