Руският външен министър може да пътува до държава от ЕС

...
Руският външен министър може да пътува до държава от ЕС
Коментари Харесай

ЕС потвърди, че Лавров може да пътува до ЕС и Северна Македония, въпреки че е санкциониран

Руският външен министър може да пътува до страна от Европейски Съюз или до Северна Македония, макар че е в европейския лист със глобите, наложени против Русия поради войната в Украйна. Това удостовери представител на Европейската комисия във връзка известия, че Лавров ще взе участие тази седмица в среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят изясни, че засегнатите от глобите имат право да пътуват, изключително когато пътуването им е обвързвано с повода да бъдат глобени. Лавров е глобен, само че глобите плануват изключения за присъединяване в интернационалните срещи, уточни той.

Държавите от Европейски Съюз могат да разрешат прелитането на самолета на Лавров, както и управляващите в Скопие могат да издадат позволение за кацане и за присъединяване в срещата, това няма да бъде нарушаване на глобите. Това ще ни даде опция да застанем очи в очи с Лавров и да приказваме за лъжите, които популяризира, добави представителят. По неговите думи на сходни срещи Европейски Съюз може да изложи своето виждане и глобените да решат да трансформират своето разрушително държание.

Говорителят не можа да удостовери дали на срещата на ОССЕ ще участва висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел поради последните събития на интернационалната сцена. Предвижда се Борел да пътува най-малко за част от срещите, а в случай че не успее, Европейски Съюз ще бъде показан на уместно ниво, посочи представителят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР