Руският външен министър каза днес, че Русия ще продължава да

...
Руският външен министър каза днес, че Русия ще продължава да
Коментари Харесай

Лавров: Ще продължим да помага на военните в Мали


Руският външен министър сподели през днешния ден, че Русия ще продължава да оказва помощ на Мали да усъвършенства военните си способности, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Лавров направи това изказване по време на визитата си в западноафриканската страна, в която бойци, свързани с Ал Каида и Ислямска страна, към този момент в продължение на 10 години водят бунтовническа активност, обхванала и прилежащи страни. Западните страни показват безпокойствие от наличието в Мали на съветската частна военна компания " Вагнер ", която се бие на страната на Русия в спора в Украйна.

Миналата седмица специалисти от Организация на обединените нации приканиха за без значение следствие на хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени от държавното управление в Мали и " Вагнер ". Правителството на Мали, което взе властта посредством боен прелом през 2021 година, е казвало, че съветските сили в страната не са наемници, а инструктори, учащи локалната войска да използва оборудване, закупено от Русия, отбелязва Ройтерс. 

Руският президент Владимир Путин сподели предходната година, че неговата страна няма нищо общо с частната военна компания, наета по контракт в Мали, и добави, че африканската страна има право да работи с частни съветски компании. Москва се надява скоро да стартира да доставя зърно, торове и нефтени артикули на Мали, сподели Лавров, представен от РИА.

Наскоро съветският външен министър посети редица африкански страни за да сътвори нови търговски връзки и стратегически партньорства, откакто Западът наложи наказания на Москва поради войната ѝ в Украйна, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР