Руският учен Валерий Митко, водещ експерт в областта на хидроакустиката

...
Руският учен Валерий Митко, водещ експерт в областта на хидроакустиката
Коментари Харесай

Умря още един от водещите учени на Русия

Руският академик Валерий Митко, водещ специалист в региона на хидроакустиката и упрекнат в разкриването на военни секрети в интерес на Китай, е умрял в Санкт Петербург, заяви неговият юрист.

Това е третият случай в последните две години, при който академик, наказан или упрекнат преди този момент в държавна измяна, умира.

Днес (вчера, б.р.) на 81-годишна възраст издъхна моят клиент Валерий Митко, ръководител на Арктическата академия на науките, осведоми юристът му.

Митко, който юристът му дефинира като един от водещите експерти в областта на хидроакустиката в цяла Русия, бе упрекнат през 2020 година в " даване на материали, съдържащи класифицирана информация, на специфичните служби на Китай по време на една от визитите му в страната ". Твърди се, че в един от материалите е имало данни по отношение на подводната звучност и методите за " прихващане " на подводници.

Последните две години Валерий Митко беше под домакински арест и трябваше в края на годината да се яви пред съд за прераглеждане на мярката му, осведоми 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР