Руският терор е възможен сега, само защото Украйна няма системи

...
Руският терор е възможен сега, само защото Украйна няма системи
Коментари Харесай

Зеленски: Руският терор е възможен, защото Украйна няма системи за противовъздушна отбрана

Руският гнет е вероятен в този момент, единствено тъй като Украйна няма системи за противовъздушна защита и няма задоволително политическа воля да ги обезпечи.

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в обичайното си видеообръщение към украинците,  цитирано от " Укринформ ".

Както всекидневно, той направи обзор на миналия ден, на Русия по територията на Украйна. 

През целия ден най-голямото внимание е било ориентирано към всички наши райони, наранени от съветските удари нощес. Навсякъде, където имаше въздействия, се подхващат дейности за възобновяване. Всички служби, ремонтни бригади, избавителни екипи на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна, полицията и всички забъркани ще работят непрекъснато, с цел да преодолеят оптимално този смут. Град Харков и Харковска област, Сумска област, Запорожие, Днепър, Криви Рог, Днепропетровска област, Полтавска област, Одеска област, град Хмелницки и Хмелницка област, Виница и Ивано-Франковска област. Тези удари бяха извънредно отвратителни, с умишлената цел да аргументи структурни вреди на живота на обществото, а не военни вреди върху способността ни да се пазиме - и това е гнет, по формулировка, без никакви прикрития.
 Русия нанесла най-тежкия удар по украинската енергийна система
Русия нанесла най-тежкия удар по украинската енергийна система

Москва е употребила 90 ракети и 60 дрона против Украйна тази нощ

От ударите са потърпевши над тридесет души в цялата страна. До момента се оповестява за петима убити . Моите съболезнования на околните им. Повредена е забележителна част от енергийната система.

Днес е била извършена среща на щаба на Върховния главнокомандващ, ориентирана главно към интервенциите по отбрана и възобновяване. Военният личен състав, в това число подробни брифинги от главнокомандващия Сирски и командващия военновъздушните сили Олещук, даде актуализации. Освен това бяха получени нужните отчети от премиера Шмихал, държавни чиновници, ръководители на енергийни компании, районни водачи. На всички са дадени ясни насоки за деяние. Личната отговорност е от първостепенно значение.
 Москва удари най-голямата украинска Водноелектрическа централа, тя е съществено развалена Обновена
Москва удари най-голямата украинска Водноелектрическа централа, тя е съществено развалена

Няма заплаха от разкъсване на язовира, само че стената е понесла повреди

Ситуацията в Харков е изключително сложна. Продължава възобновяване на електроснабдяването на сериозната инфраструктура и битовите консуматори. Тази работа ще продължи без спирания. През деня беше реализиран огромен прогрес в район Харков, район Днепропетровск, район Ивано-Франковск, район Хмелницки, район Виница и район Полтава за възобновяване на доставките на електричество, вода и отопление. Продължава работата в Одеска област. Специално внимание се отделя на водноелектрическите уреди в Запорожие, регистрира той. Единните дейности на държавното управление на място са от решаващо значение - в този момент, повече от всеки път, е нужна персоналната успеваемост на всеки, който ръководи общности.

Противовъздушната защита е главен приоритет сега . Нашите хора тук в Украйна са виновни за физическата отбрана на оборудванията и възобновяване им след удари. Истинската и всеобхватна отбрана от съветските ракети и безпилотните самолети " Шахед " обаче е допустима единствено с задоволителна политическа воля от страна на нашите сътрудници, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР