Руският тенисист Андрей Рубльов призова за мир на шампионата по

...
Руският тенисист Андрей Рубльов призова за мир на шампионата по
Коментари Харесай

Руският тенисист Андрей Рубльов с призив за мир: „Без война, моля“ след мача на полуфиналите в Дубай (ВИДЕО)

Руският тенисист Андрей Рубльов прикани за мир на шампионата по тенис в Дубай дни откакто Русия стартира нашествието си в Украйна, оповестява списание People.

Руската тенис звезда Андрей Рубльов показа трогващо обръщение за мир, откакто завоюва мача на полуфиналите на шампионата по тенис в Дубай в петък.

В петък тенисистът се изправи против Хуберт Хуркач на полуфиналите в Дубай „ Тенис Чемпиъншипс “.

В края на мача той трогна всички със своето посланието, в което изрече мнението си по отношение на дейностите на Русия против Украйна и написа на обектива на една от камерите „ Без война, апелирам “.

Публиката не закъсня с овациите и постъпката му трогна целия свят.

„ В тези моменти осъзнавате, че моят мач не е значим “, сподели Рубльов по време на конференция, споделена от Tennis Channel International. „ Така че не става въпрос за моя мач, а по какъв начин той се отразява на мен. Защото това, което се случва е доста по-ужасно. Осъзнаваш какъв брой е значимо да има мир в света и да се почитаме без значение от всичко и да бъдем единни. “

„ Трябва да се грижим за нашата земя и един за различен. Това е най-важното “, приключи той.

Това не е първия път, в който състезател декларира своята позиция.

Чешкият тенисист Иржи Весели — който ще се изправи против Рубльов в мача за шампионата през днешния ден — написа сходно известие на обектива на камерата след по-ранния си мач, а надписът гласеше „ Без война “.

Русия стартира нашествието си в Украйна по-рано тази седмица, откакто президентът Владимир Путин разгласи „ специфична военна интервенция “ в телевизионно послание в четвъртък сутринта локално време. Атаката към момента се развива, само че се оповестява за детонации и въздушни удари, със закани против столицата Киев, град с 2,8 милиона души.

Международният олимпийски комитет (МОК) подреди на интернационалните спортни федерации да реалокират или анулират всички събития, планувани в Русия и Беларус.

В изказване МОК цитира „ сигурността “ и „ сигурността на спортистите като главен приоритет и повода за апел към интернационалните спортни федерации да работят бързо и да подхващат дейности “.

„ Освен това, ИБ на МОК упорства да не се демонстрира нито съветски или белоруски народен байрак, нито съветски или белоруски химн на интернационалните спортни събития, които към момента не са част от съответните наказания на Световната антидопингова организация за Русия “, декларира ИБ.

Русия е нарушила Олимпийското помирение, съглашение за мир към Олимпийските игри, три пъти за 14 години, написа списание People. 

„ Съответното решение на Организация на обединените нации беше признато от Общото заседание на Организация на обединените нации на 2 декември 2021 година с консенсус на всички 193 държави-членки на Организация на обединените нации. Олимпийското помирение стартира седем дни преди началото на Олимпийските игри, на 4 февруари 2022 година, и завърши седем дни след закриване на Параолимпийските игри “, прибавиха още от МОК.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР