Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор сезира днес руското правосъдие, за да

...
Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор сезира днес руското правосъдие, за да
Коментари Харесай

Руски регулатор поиска блокиране на приложението Телеграм

Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор сезира през днешния ден съветското правораздаване, с цел да изиска блокиране на информационното приложение Телеграм, което отхвърли да даде на съветските служби за сигурност кодовете си за криптиране, които ще разрешат прочит на известията на потребителите му, предава Риа Новости.

В изказване Роскомнадзор споделя, че е почнал процедура в съд в Москва, с цел да изиска ограничение на достъпа до Телеграм. Приложението е основано от руснака Павел Дуров и е известно с това, че дава висока степен на дискретност на потребителите си.

На 20 март Роскомнадзор даде 15 дни на Телеграм да й даде кодовете за криптиране.

" Заплахите за блокиране на Телеграм, в случай че не даде персоналните данни на своите консуматори няма да имат резултат. Телеграм ще пази свободата и поверителността ", сподели тогава Дуров.

Според юриста на Телеграм Павел Чиков условията на управляващите са необясними от техническа позиция поради сложността на системата за криптиране, която даже не разрешава на самия Телеграм да има достъп до някои връзки.

В средата на октомври съветското правораздаване осъди Телеграм на санкция от 800 000 рубли (18 000 евро) за отвод за съдействие на Федералната работа за сигурност. Дуров, напуснал Русия през 2014 година поради напрежение с управляващите, сподели, че санкцията е в нарушаване на съветската конституция, която пази правото на опазване в загадка на кореспонденциите.

Миналия юни Телеграм избегна блокирането, като се съгласи да даде на съветския медиен регулатор информации, с цел да бъде включен в регистъра на разпространителите на информации.

Телеграм е прочут с изключение на с високото си равнище на отбрана и с това, че е употребен от джихадистките придвижвания. В последните години приложението постоянно поражда дискусия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР