Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор обяви, че е неуспешно е преговарял

...
Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор обяви, че е неуспешно е преговарял
Коментари Харесай

Русия обвини "Гугъл" и "Амазон", че не блокират "Телеграм", но търси начин да не ги забрани

Руският телекомуникационен регулатор " Роскомнадзор " разгласи, че е несполучливо е преговарял с представители на " Амазон " и " Google ", с цел да откри решение на разстройствата в съветския интернет поради опита да блокира чат приложението " Телеграм ".

Независимо от това " се одобряват местни решения ", които да разрешат на фирмите да продължат работа в Русия, заяви РБК, като цитира чиновници на регулатора. Според тях " работните контакти " не престават, само че не дават удовлетворителни резултати.

Много консуматори в Русия са наранени от решенията на " Роскомнадзор " в последните седмици, откакто организацията вкара милиони IP адреси в забранителен лист, с цел да спре достъпа на консуматори на " Телеграм " след правосъдно решение. Приложението беше блокирано поради спор с Федералната работа за сигурност (ФСБ), само че остава налично посредством вградени функционалности и посредством адресите, хоствани на облачни услуги на " Амазон " и " Google ".

В листата все още са съвсем 18 млн. адреса. За няколко часа бяха блокирани и най-големите съветски обществени мрежи - " ВКонтакте " и " Одноклассники ", търсачката " Яндекс ", обществените мрежи " Facebook " и " Туитър " и други.

В резултат съветски компании като " Яндекс " упрекнаха " Роскомнадзор ", че с дейностите си основава опасност за целия съветски интернет и въздейства негативно на стопанската система на страната. Други, като Mail.ru Group (собственик на " Одноклассники " и " ВКонтакте " ) оповестиха, че пускат лични прокси сървъри, с които потребителите да могат да употребяват услугите им при блокиране. Дори Кремъл реагира с предизвестието, че работата на " Роскомнадзор " не би трябвало да пречи на други услуги.

Условието

" Роскомнадзор " упрекна " дейностите на обособени непознати компании, продължаващи да дават услуги на Телеграм ", за казуса с достъпа до голям брой интернет запаси в Русия. Институцията добави, че ще отстрани милионите уеб сайтове от забранителния лист единствено в случай че " Амазон " и " Google " спрат да дават хостинг услуги на " Телеграм ". Тези дейности опонират на решението за блокиране, взето от Таганския съд в средата на април.

За да се реши този проблем, хостинг провайдърите би трябвало да стартират да извършват решението на съда за преустановяване на работата на " Телеграм " в Русия, споделят за РБК от " Родкомнадзор ".

Създаденото от руснака Павел Дуров приложение " Телеграм " се употребява в целия свят, а малко над 10% от потребителите му са в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР