Руският специалист Станислав Черчесов бе освободен от поста старши треньор

...
Руският специалист Станислав Черчесов бе освободен от поста старши треньор
Коментари Харесай

Ференцварош разкара треньора след позора в Шампионска лига

Руският експерт Станислав Черчесов бе освободен от поста старши треньор на Ференцварош след отпадането в квалификациите на Шампионската лига.

Унгарският гранд загуби сензационно с 0:3 вкъщи в реванша против Kлаксвик от Фарьорските острови в първия квалификационен кръг (първата среща приключи 0:0).

Пресслужбата на клуба заяви, че президентът на Ференцварош Габор Кубатов след провалянето е провел диалог с Черчесов, в който го е уведомил за решението си.

Президентът се извини на почитателите в обществените мрежи:

" Много ме е позор, като всички нас. Днешният мач беше неподобаващ за Ференцварош. Ще бъдат взети ограничения. Благодаря на почитателите за всичко. "

Самият Черчесов по време на изявление след мача не пожела да подаде оставка.

В същото време треньорът пое отговорността за провалянето, макар че футболистите на неговия тим направиха доста самостоятелни неточности на терена:

„ Когато един тим играе като през днешния ден, треньорът би трябвало да дава отговор. Загубата е по моя виновност. Подобно нещо не е първият и не последният път в моята кариера и в кариерата на футболистите. Когато някой не е 100 % съсредоточен, се получават неприятни резултати. На тренировките всичко беше добре, само че през днешния ден имахме призрачен мач и в този момент би трябвало да се върнем на победния път. Разстроен съм, имах същите усеща след мача с Карабах предходната година, само че тогава успяхме да стигнем до осминафиналите на Лига Европа. Не се отхвърлих тогава и няма да се откажа в този момент “, сподели Черчесов. 

Орни Фредериксберг осъществя дузпа в 8-ата минута, а в 32-ата още веднъж ной означи след контраофанзива на гостите.

Третият гол също бе маркиран след контраофанзива: халфът на гостите Люк Каси напредна и реши да стреля от 30 метра - вратарят на Ференцварош Денеш Дибус не можа да предотврати попадението./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР