Руският собственик на Монако Дмитрий Риболовлев подготвя продажбата на клуба,

...
Руският собственик на Монако Дмитрий Риболовлев подготвя продажбата на клуба,
Коментари Харесай

Собственикът на Монако с планове да се премести в Англия

Руският притежател на Монако Дмитрий Риболовлев приготвя продажбата на клуба, като има интерес от страна на вложители от Съединени американски щати и от Обединените арабски емирства, оповестява FC Business Magazine.

Руският олигарх от близо година се оглежда за продажбата на клуба от Княжеството, най-много отчаян от неналичието на резултати от вложенията му. Според анализатори обаче, повода е друга, тъй като за пет години отпред на клуба Монако има шампионска купа на Франция, както и полуфинал в Шампионската лига и постоянно участва на европейската сцена.

Monaco's owner Dmitry Rybolovlev is looking to sell the club - there has been interest from the United States and the United Arab Emirates. (https://t.co/ToQEYkfjww - in French) https://t.co/3CYUrf5fIY
— fcbusiness Magazine (@fcbusiness) September 26, 2018
Някои медии като le10sport.com настояват, че руснакът няма да напусне футбола въобще, а ще си вземе тим от Англия- от Висшата лига или от Чемпиъншип, като са му нужни повече средства, както и да не се раздвоява в този вид бизнес.

FC Business Magazine счита, че ползата на американците е по-изразен и по-постоянен, само че и арабската кандидатура не била за изпускане. Очакванията са в близко бъдеще Дмитрий Риболовлев да държи в ръцете си предложения от евентуалните претенденти за клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР