Руският ски бегач Евгений Белов, който получи доживотно наказание от

...
Руският ски бегач Евгений Белов, който получи доживотно наказание от
Коментари Харесай

МОК се изплаши да вземе справедливо решение, каза един от наказаните руски ски бегачи

Руският ски бегач Евгений Белов, който получи доживотно наказване от Международния олимпийски комитет разкритикува организацията. Той, дружно със сънародника си Александър Легков, който е олимпийски първенец от Сочи беше махленски в нарушение на анти-допинговите правила. Двамата руснаци са изхвърлени доживот. Белов, счита, че членовете на организацията са се страхували от заслужено решение и са се " огънали пред някого ".

В сряда МОК наказа Белов и Легков, а ски бегачът употребява обществената мрежа " Инстаграм ", с цел да разяснява глобата си. Също по този начин стана ясно, че в четвъртък двамата са подали тъжба пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана. Техният юрист Кристоф Вишеман съобщи пред организация ТАСС, че е подал заявление за обжалване по ускорена процедура.

" Жалко е, че този спорт и най-важното, олимпийското придвижване се трансформира в политическа война. Те би трябвало да обединят хората от всички краища на света. В олимпийското знаме има пет пръстена, представляващи петте елементи на света, обединени дружно. Шестте цвята съставляват цветовете на националния байрак на всички страни по света, само че е тъпо, че хората, заемащи постове в МОК, не помниха за всичко това и се огънаха под нечие въздействие. Те се опасяват да вземат почтено и заслужено решение ", написа Белов.

Ски бегачът претендира, че обвиняванията са прекомерни, като и до през днешния ден МОК не оповестява кои анти-допингови правила са нарушени от него и олимпийския първенец Легков.

" В мен гори огънят на несправедливостта, тъй като аз постоянно съм бил против потреблението на допинг. Явно за МОК ориста на чистите спортисти не е от значние. Те се опасяват да си изгубят мястото и по тази причина дано живеят в боязън. Аз ще се боря до дъно, с цел да изчистя името си ", добави 27-годишният Белов.

Белов приключи 25-и на 15 километра типичен жанр и 19-и на 30 километра скиатлон на игрите през 2014 година Международната федерация по ски (ФИС) взе решение да спре неговите правила и тези на участниците в щафетата Дмитрий Япаров, Александър Бесмертних, Легков и Максим Вилегжанин след самостоятелния отчет на Световната анти-допингова организация (WADA).

Двамата съветски ски бегачи бяха подкрепени и от вицепремиера на страната Виталий Мутко. Той остана сюрпризиран от обвиняванията против Легков и Белов, които съгласно него са били образец за " чисти " състезатели.

" Решението е обезпокоително и объркващо. Състезател, който е бил в спорта дълги години, извоювал си е добра известност и в никакъв случай не е давал позитивни допинг проби, в този момент е изцяло безсилен предвид на доказателствата ", сподели вицепремиерът на Русия пред ТАСС.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (143)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР