Руският шампион Спартак (Москва) ще бъде разследван от УЕФА заради

...
Руският шампион Спартак (Москва) ще бъде разследван от УЕФА заради
Коментари Харесай

УЕФА започва дисциплинарно производство срещу "Спартак" заради феновете на отбора

Руският първенец " Спартак " (Москва) ще бъде разследван от УЕФА поради държанието на своите почитатели в мача с " Марибор ". Тимът на Ивелин Попов беше посетител на словенския тим в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига, само че ултрасите от Москва сътвориха съществени проблеми. Пресслужбата на УЕФА заяви, че към този момент е намерено дисциплинарно произвеждане против " Спартак ".

Образувано е дело по две нарушавания на разпоредбите за дисциплинираност: потребление на пиротехника и мятане на обекти на терена. Очаква се Дисциплинарната комисия към УЕФА да направи обзор на всички произшествия на 21 септември и да разгласи решението си.

Ад. Ультрас Марибора срещу полиции #Мариборpic.twitter.com/PSFq3iMdOS
— Дмитрий Зеленов (@ZelenovZ) September 13, 2017

Срещата в сряда на стадион " Людски врът " приключи 1:1, като още преди нейното начало се стигна до конфликти сред почитателите на " Спартак " и полицията. От съветската агитка настояват, че са били нападнати от почитатели на домакините.

По време на дуела ултрасите на " Спартак " изстреляха и няколко бомбички, като една от тях падна на няколко метра от основния арбитър Дениз Айтекин от Германия.

Според дисциплинарния устав на УЕФА, за всяка единица на пиротехника клубът заплаща по 500 евро. Ако това не е първото нарушаване, наказването се усилва с още 50%. Засега няма да има по-сериозни санкции за " Спартак " като отнемане от домакинство или празни трибуни.

Във втория кръг съветският първенец приема " Ливърпул " на " Арена изобретение ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР