Руският самолетът Ил-76 е бил свален от американска система Patriot.

...
Руският самолетът Ил-76 е бил свален от американска система Patriot.
Коментари Харесай

Путин: Ил-76 е свален с американска система Patriot, това вече е установен факт

Руският самолетът Ил-76 е бил свален от американска система Patriot. Това съобщи претендентът за президент и сегашен държавен глава на Русия Владимир Путин на среща с доверени лица, предават РИА Новости и " Фокус ".

" Самолетът е свален - това към този момент е открито сигурно - от американската система Patriot. Експертизата към този момент откри това “, акцентира той.

Путин добави, че Русия упорства за интернационално следствие на случая, само че, по думите му, няма доброволци от интернационалните организации.

" Официално декларирам: молим ви да изпратите интернационалните специалисти и да извършат този разбор, да оценят наличните материални доказателства, че самолетът е бил свален от системата " Пейтриът “, съобщи президентът.

В същото време Путин уточни, че на Запад медиите се пробват да потулят историята за злополуката с военнопленниците.

" Вижте какво има в западните медии? Нищо. И по този начин, това е. Един клик и всички незабавно не помнят, всичко незабавно изчезва, осведомителното поле незабавно се почиства. Но ние няма да забравим за закононарушенията, които правят против нашите жители ", акцентира той.

Путин сподели, че не знае и не схваща за какво Киев е свалил самолета със своите военнопленници.

" Може да се попитаме и за какво те обстрелват мирни градове. Има няколко цели: да отклонят вниманието на личното си население и спонсори от неуспехите на по този начин наречената контраофанзива; да покажат, че могат да създадат нещо; да ни предизвикат в ответни огледални дейности за нанасяне на удари по цивилни и мирни цели на територията на самата Украйна.Това е, което вършим ние - използваме високоточни оръжия, с цел да унищожим инфраструктурата, преди всичко армията и военната промишленост.Навярно те желаят да да ни предизвикат към ответни дейности, мисля по този начин “, съобщи съветският президент.

Както означи Путин, може да се допусна, че Киев е свалил самолета с пленници инцидентно, само че това въпреки всичко е закононарушение - заради немарливост. Путин напомни, че има подобен законов термин.

Той също по този начин уточни, че следственият комитет е образувал наказателно дело за тероризъм. Според политика следователите " знаят какво вършат и има избрани аргументи за това “.

В същото време Путин означи, че Москва няма да спре обмена на пленници.

" Няма да спрем. Трябва да вземем нашите момчета. Имаме съответствие на хората, които са в Русия, нашите момчета, които са в Украйна едно към 10, даже повече. Все отново ще вземем нашите момчета, в случай че украинската страна, несъмнено, е подготвена. Те постоянно ни дават сигнал, че са подготвени ", уточни Путин.

На 24 януари украинските въоръжени сили смъкнаха над Белгородска област съветски военнотранспортен аероплан Ил-76, пренасящ 65 украински пандизчии за замяна. Всички те, както и трима съпътстващи ги офицери от съветските въоръжени сили и шестима членове на екипажа починаха.

Путин назова случая закононарушение на Киев против личните му жители. По думите му украинската страна е знаела, че на борда на Ил-76 има военнопленници от украинските въоръжени сили и все пак е нанесла удара – или заради немарливост, или съзнателно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР