Руският разследващ вестник обяви, че офисите му в Москва са

...
Руският разследващ вестник обяви, че офисите му в Москва са
Коментари Харесай

Атака с химическо вещество срещу офисите на в. Новая газета

Руският проверяващ вестник разгласи, че офисите му в Москва са били обект на " химическа офанзива ", предава Българска национална телевизия.

" Сутринта беше осъществена химическа офанзива против постройката, където се намира редакцията ни ", се показва в изказване на основния редактор на самостоятелната медия Дмитрий Муратов.

Той добави, че правоохранителните органи са ревизирали веществото, разлято пред входа на редакцията и че острата миризма от него се е усещала по улицата.

Муратов не декларира категорично кой счита, че стои зад офанзивата, само че отбелязва, че по-рано през днешния ден три неправителствени организации са оповестили завеждането на правосъдно дело против съветската наемническа паравоенна група " Вагнер " за изтезаването и убийството на арестуван в Сирия въз основа на публикации от " Новая газета ".

Денис Коротков, кореспондент на " Новая газета ", е писал публикации за " Вагнер " - потайната група с връзки с Кремъл, която е употребена в спорове в Африка, Близкия изток и Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР