Руският противник на Кремъл Алексей Навални ще бъде изправен пред

...
Руският противник на Кремъл Алексей Навални ще бъде изправен пред
Коментари Харесай

Навални отново влиза в съда, грозят го нови 30 години затвор

Руският съперник на Кремъл Алексей Навални ще бъде изправен пред нов развой по обвинявания в екстремизъм, който стартира през днешния ден.

Според юриста на Навални Московският градски съд ще заседава в наказателния лагер на 260 километра североизточно от столицата в затворен за обществеността развой.

Ако бъде приет за отговорен, 47-годишният Навални, най-видният конкурент на съветския президент Владимир Путин, е изправен пред още 30 години затвор. Той към този момент излежава присъда от девет години отнемане от независимост, от които до момента е излежал над две години.

Съдебната система формулира седем нови обвинявания, в това число учредяване и финансиране на екстремистка организация и минимизиране на нацизма. Навални отхвърля обвиняванията.

Навални, който е най-известният в интернационален проект отстъпник в Русия, беше токсичен с нервнопаралитичното вещество Новичок по време на пътешестване до Сибир през лятото на 2020 година Той упреква съветската вътрешна загадка работа, ФСБ, че стои зад отравянето. След лекуване в Германия той се върна в Русия, макар че беше застрашен от затвор.

Междувременно през днешния ден Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург също би трябвало да се произнесе по жалбата на Навални. Руският опозиционер се оплака пред съда, че съветските управляващи не са почнали следствие на отравянето. Твърди, че по този метод е нарушено правото му на живот и ефикасна правна отбрана.

Русия към този момент не признава решенията на Европейския съд по правата на индивида. Страната беше изключена от Съвета на Европа поради войната против Украйна. Поради това към този момент не е член на Европейската спогодба за правата на индивида, за спазването на която е способен съдът. В Страсбург се водят няколко хиляди каузи против Русия. Съветът на Европа, Конвенцията за правата на индивида и Съдът са самостоятелни от Европейския съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР