Руският президент Владимир Путин заяви в събота, 5 март, че

...
Руският президент Владимир Путин заяви в събота, 5 март, че
Коментари Харесай

Путин сравни западните санкции с война

Руският президент Владимир Путин съобщи в събота, 5 март, че западните наказания наподобяват война, съобщи. Той също по този начин разгласи, че няма желание да вкарва военно състояние в Русия.

Русия желае Украйна да бъде " демилитаризирана ", " денацифицирана " и с има статут на неутрална страна, сподели още Путин, до момента в който съветската войска продължава офанзивите, а планувана евакуация на цивилни от два обсадени града беше анулирана.

" Санкциите, които се постановат, са сходни на оповестяване на война, само че популярност Богу, не се стигна до това ", сподели още съветският президент по време на среща с дами от екипажите на съветските самолетни компании.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна Запада в " стопански бандитизъм " и заплаши с възмездие, без да дава детайлности, означи организацията.

Ще бъде ли оповестено военно състояние в Русия

Въвеждането на особено и военно състояние на територията на Руската федерация не се възнамерява, съобщи Владимир Путин, представен от, по отношение на появили се информации, че е допустимо въвеждане на военно състояние в страната. Президентът акцентира, че в страната се вкарва военно състояние при положение на външна експанзия, в това число в съответни региони на военни дейности.

" Нямаме такава обстановка. Надявам се, че няма да има ", сподели Путин. " Що се отнася до специфичната обстановка, тя също се вкарва с декрет при положение на някакви огромни вътрешни закани. Има и спешен режим, като предписание, се вкарва при положение на техногенни произшествия, естествени бедствия. Слава Богу, и такова нещо няма. Не планираме да вкарваме никаква специфична наредба на територията на Руската федерация. "

Според него единствено професионалните военни и офицери вземат участие в съветските военни интервенции в Украйна и Кремъл не планува да прати там и резервисти и мобилизирани.

Путин сподели още, че се вършат опити да се раздруса съветското общество.

 Възможно ли е Западът да замрази Русия Виж още

Какво следва от прелюдия режим на подготвеност на силите за въздържане

Решението за прекачване на съветските сили за въздържане към специфичен режим на бойно дежурство беше взето незабавно след изказването на английския външен министър Лиз Тръс за опцията за спор сред Русия и НАТО, сподели президентът.

Британският външен министър сподели, че НАТО може да бъде забъркано в спора, посочи Путин. Трябваше неотложно да решим да сложим силите си в специфичен режим.

Президентът означи, че по-късно решение е последвала реакцията на Запада. " Те споделиха, че нищо сходно не се има поради, само че никой не укори министъра на външните работи, никой не отхвърли от тези изказвания. Никой не сподели нищо. И какво да мислим за това? Какво да мислим за това? Разбира се, приехме го като сигнал и реагирахме надлежно ", заключи Путин.

 Ще има ли мирът в Украйна по-голям късмет с намесата на Ердоган Виж още

Пред Мюнхенската конференция по сигурността Лиз Тръс сподели на 19 февруари, че Украйна ще се изправи пред най-лошия сюжет на съветска инвазия през идната седмица. По думите ѝ Европа ще се озове в най-опасната обстановка от началото на ХХ век. " Този най-лош сюжет може да се случи не по-рано от идната седмица. Действителността е такава, че Русия не желае да върне часовника обратно ", сподели тогава английският външен министър.,

Русия и Украйна си размениха взаимни обвинявания за неуспеха да се обезпечи безвредно прекосяване на цивилни, бягащи от двата бомбардирани града Мариупол и Волноваха, на 10-ия ден от войната, която подклажда най-голямата филантропична злополука в Европа от десетилетия, означи Ройтерс.

Войната, която стартира с нахлуването на Русия на 24 февруари, докара до близо 1,5 милиона бежанци, бягащи на запад в Европейския съюз и провокира невиждани интернационалните наказания против Москва и предизвестия за световна криза.

 Украйна: Русия нарушава примирието, приключва се евакуацията от Мариупол Виж още

Руското министерство на защитата заяви, че неговите елементи са отворили филантропични коридори наоколо до градовете Мариупол и Волноваха, които са обкръжени от неговите войски.

Но в Мариупол градският съвет съобщи, че Русия не съблюдава прекратяването на огъня и помоли жителите да се върнат в убежища и да изчакат спомагателна информация за евакуацията.

Как Путин разяснява искане на Зеленски

Руският президент предизвести, че обособяването на зона неразрешена за полети над Украйна, както настоятелно желае от НАТО президентът на Украйна Володимир Зеленски, ще направи забърканите в това страни съучастници в спора.

" Чуваме, че е належащо да се сътвори зона неразрешена за полети над украинска територия. Но е невероятно да се направи това от украинската територия, това е допустимо единствено от територията на прилежащи страни ", съобщи Путин, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Той добави, че ще счита за съучастници в спора всички страни, които се пробват да наложат зона неразрешена за полети над Украйна.

В петък съдружниците от НАТО отхвърлиха настояването на украинския президент, което пък бе остро разкритикувано от самия него. Западните страни отхвърлят да удовлетворят настояването му, което е по-комплексно за използване, с претекста, че това би породило важен риск от директен спор с Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР