Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за „Россия 1”,

...
Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за „Россия 1”,
Коментари Харесай

Според Путин изборите в Беларус са легитимни

Руският президент Владимир Путин съобщи в изявление за „ Россия 1”, че изборите в Беларус – поради които в страната има всеобщи митинги – са законни.

Владимир Путин твърди, че западните страни авансово са подготвили своята позиция, че няма да признаят за законни изборите в Беларус, и по тази причина не са изпратили наблюдаващи към Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Според президента на Руската федерация има учредения за подозрения по отношение на тези, които се съмняват в резултатите в Беларус. След изборите Александър Лукашенко съобщи, че е събрал 80% от вота, до момента в който опозицията твърди, че изборите са фалшифицирани. Организацията за сигурност и съдействие в Европа заяви, че не е получила навременна покана да изпрати наблюдаващи на изборите, което е отразило нежеланието на властта в Минск за бистрота.

Лукашенко съобщи, че митингите в страната против ръководството му са дирижирани извън, до момента в който европейските водачи приканиха страната да съблюдава човешките права и свободата. Европа плаши Беларус със наказания, в случай че продължи с репресиите против хората, които не желаят Лукашенко на власт. Междувременно РБК заяви, че управляващите в Беларус са почнали всеобщо да отхвърлят акредитации на задгранични публицисти, в това число от " Ройтерс " и Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР