Руският президент Владимир Путин заяви пред китайския си колега Си

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред китайския си колега Си
Коментари Харесай

Путин вижда доверие в отбранителните връзки с Китай

Руският президент Владимир Путин съобщи пред китайския си сътрудник Си Цзинпин, че връзките сред Москва и Пекин в сфери от политиката до сигурността и защитата се основават на доверието посред им, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин сподели това преди договаряния със Си Цзинпин в коридорите на икономическия конгрес в град Владивосток, в съветския Далечен изток. Разговорите съответстват с началото на най-големите съветски военни маневри от разпадането на Съветския съюз, в които взе участие и Китай.

В маневрите вземат участие близо 300 000 души. В тях ще се включат към 3500 китайски бойци от всички типове въоръжени сили, отбелязва Франс прес.

НАТО дефинира маневрите като подготовка за огромен спор. „ Това е в благозвучие с наклонността, която следим от известно време, на по-самоуверена Русия, която усилва бюджета за защита и военното си наличие “, съобщи Дилън Уайт, представител на Алианса, представен от Агенция Франс Прес.

Огромните маневри с присъединяване на китайската и монголската армии са наречени „ Восток-2018 “ („ Изток-2018 “) и ще продължат до 17 септември в Източен Сибир и в съветския Далечен изток.

Очаква се съветският президент, който е във Владивосток поради икономическия конгрес, да посети ученията, протичащи в подтекста на непрекъснато напрежение със западните страни, Украинската рецесия, спора в Сирия и непрекъснати обвинявания за интервенция в политиката на Запада.

Според съветската войска тази проява на мощ е сходна на маневрите „ Запад-81 “, в които преди близо 40 години участваха сред 100 000 и 150 000 бойци от Варшавския контракт в Източна Европа. Това бяха най-големите военни маневри, проведени през Съветската ера, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР