Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия преустановява участието

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия преустановява участието
Коментари Харесай

Русия се оттегля от договор за контрол на ядрените оръжия

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия прекратява присъединяване си в контракта „ Нов СТАРТ “ за надзор на стратегическите нападателни оръжия, предадоха международните организации.

Путин акцентира, че страната му прекратява присъединяване си, а не се отдръпва от контракта за ограничение на нуклеарните бойни глави, показва Ройтерс.

„ В това отношение аз съм заставен да оповестя, че Русия прекратява присъединяване си в Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия “, съобщи съветският президент в края на годишната тирада пред Народното събрание.

Ядрените арсенали на Англия, Франция и Съединени американски щати са ориентирани против Русия и Москва не може да не регистрира това, сподели Путин, представен от ТАСС.

Договорът „ Нов СТАРТ “, който влезе в действие през 2011 година, вкарва ограничавания на броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати и Русия могат да разполагат, както и разполагането на наземни и подводни ракети и бомбардировачи, способни да ги придвижват. Русия разполага с най-големия ресурс от нуклеарни оръжия в света, като съгласно специалисти той възлиза на към 6000 бойни глави.

Съединени американски щати и Русия имат общо към 90 % от нуклеарните бойни глави в света.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР