Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия иска да

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Русия иска да
Коментари Харесай

Русия няма да влиза в надпреварата във въоръжаването, обяви Путин

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия желае да има градивни връзки с другите страни и няма да се въвлече в конкуренция във въоръжаването.

Пред победените си противници на вчерашните президентски избори той сподели, че ще се концентрира върху повишението на виталното ниво на сънародниците си, възстановяване на опазването на здравето и образованието и върху други вътрешнополитически въпроси, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин сподели, че Москва не счита да взе участие в нова конкуренция във въоръжаването, а желае градивен разговор с интернационалните си сътрудници и ще направи всичко за решение на различията сред други страни, като наред с това отстоява националните си ползи.

Президентът съобщи даже, че възнамерява понижаване на военните разноски за 2018 и 2019 година Същевременно той акцентира, че това няма да докара до понижаване на отбранителния капацитет на страната.

В тирада пред Федералното заседание по-рано този месец Путин описа за новите нуклеарни оръжия на Русия.  " Нарастващата военна мощност на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме проекти за потребление на този капацитет за нападателни, камо ли за нападателни цели ", акцентира той, само че добави, че страната ще схване нуклеарна офанзива против нейни съдружници като нуклеарна офанзива против самата нея.

По думите на Путин всички политически сили в Русия би трябвало да обединят напъните си за решаването на проблемите на страната. Той подчертава върху повишението на икономическия напредък, въвеждането на нововъведения в технологиите, модернизиране на инфраструктурата, а като основни цели набеляза битка с бедността и намаляването на разликите сред небогати и богати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР