Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е поканил американския

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е поканил американския
Коментари Харесай

Путин каза, че е поканил Тръмп в Москва

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че е поканил американския си сътрудник Доналд Тръмп в Москва и че е подготвен да отиде във Вашингтон, само че уточни, че са нужни удобни условия за реализирането на тези срещи, заяви Ройтерс

Двамата водачи беседва в Хелзинки по-рано този месец, само че Тръмп бе подложен на рецензии в Съединени американски щати поради държанието си на срещата.

Говорейки пред публицисти в края на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург, Путин сподели, че телефонните диалози сред Москва и Вашингтон са незадоволителни и че двете страни се нуждаят от срещи, на които да беседват по тематики като нуклеарната договорка с Иран, споровете в Близкия изток, контракти за надзор на оръжията.

„ Що се отнася до нашите срещи, аз разбрах доста добре какво сподели Тръмп. Той има предпочитание да имаме още срещи. Готов съм за това. Нуждаем се от съществуването, основаването на подобаващи условия (за тях – б.р.), в това число в нашите страни “, сподели Путин на конференция.

„ Готови сме за такива срещи. Готови сме да поканим Тръмп в Москва… Впрочем, той има такава покана, споделих му за нея. Готов съм да отида във Вашингтон. Но отново ще повторя, в случай че са основани верните условия за работа “.

След срещата в Хелзинки Тръмп заяви, че е поканил Путин във Вашингтон наесен, само че по-късно Белият дом посочи, че тази среща ще е следващата година.

Путин сподели още, че е допустимо да се срещнат с Тръмп в коридорите на срещата на върха на Г-20 или друга интернационална среща.

В коментар на рецензиите в Съединени американски щати към Тръмп за срещата им в Хелзинки Путин сподели: Въпреки компликациите, в този случай компликациите са свързани с вътрешната политическа обстановка в Съединените щати, животът продължава и нашите договорености също “.
„ Голям плюс на президента Тръмп е това, че той се стреми да извършва своите обещания, на първо място дадени на гласоподавателите, на американския народ “, сподели още Путин и означи: „ След избори едни или други водачи постоянно не помнят това, което са обещавали на народа, когато са ги избирали, а Тръмп – не “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР