Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му е отворена

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му е отворена
Коментари Харесай

Путин: Русия е отворена към диалог за неразпространението на ядрени оръжия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му е отворена за разговор за стратегическата непоклатимост и неразпространението на нуклеарни оръжия, съобщи „ Ройтерс “.

Въпреки войната в Украйна, както Русия, по този начин и Съединените щати подчертаха значимото значение на поддържането на връзка по въпроса за нуклеарните оръжия. Двете страни са най-големите нуклеарни сили в света, като разполагат общо с към 11 000 нуклеарни бойни глави.

"Русия е отворена за разговор за гарантиране на стратегическа непоклатимост, опазване на режимите за неразпространение на оръжия за всеобщо заличаване и за възстановяване на обстановката към контрола върху въоръжаването “, съобщи Путин на юридически конгрес в Санкт Петербург.
Той сподели, че въпросните старания биха претендирали усърдна взаимна работа и биха били ориентирани към това да се предотврати повтаряне на протичащото се през днешния ден в Донбас.
Путин твърди, че Русия е подхванала военна интервенция в Украйна, с цел да защищити етническите руснаци и рускоезичното население в източния район Донбас от гонения от страна на украинските управляващи, отбелязва "Ройтерс ".

Днес той повтори тази своя позиция и упрекна Украйна, че е направила закононарушения против човечеството.

Според Киев и Запада съветската инвазия е непростим акт на експанзия, с който се цели завладяването на украинска територия и отстраняването на президента Володимир Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР