Руският президент Владимир Путин заяви, че срещу Русия е предприета

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че срещу Русия е предприета
Коментари Харесай

Путин обяви за несбъднатите сметки на Запада да унищожи руската икономика

Руският президент Владимир Путин съобщи, че против Русия е подхваната невиждана санкционна експанзия, която има за цел да " смаже стопанската система " на страната за малко време, да изтощи националната валута - рублата - посредством кражба на валутни запаси и да предизвика опустошителна инфлация.

„ Този план (за рухването на съветската икономика), както виждаме, както в действителност виждат всички, не се реализира “, сподели президентът в четвъртък на съвещание на Съвета за стратегическо развиване и национални планове.

Преди това Business Insider написа, че американските специалисти не са очаквали съветската стопанска система да бъде толкоз устойчива на огромни външнополитически провокации. След началото на спецоперацията в Украйна западните анализатори бяха сигурни, че Москва ще се окаже в сложна обстановка заради многочислените наказания, наложени от Съединени американски щати и Европейския съюз.

„ През март водещата капиталова банка JP Morgan съобщи, че брутният вътрешен артикул на Русия ще падне с 35% през второто тримесечие спрямо предходното. Goldman Sachs предвижда, че съветската стопанска система ще преживее най-лошия си спад от разпадането на Съветския съюз при започване на 90-те години.

Но Брутният вътрешен продукт на Русия падна единствено с 4% на годишна база през трите месеца до 30 юни. Всъщност неговият стопански напредък се сви с по-бързи темпове след началото на пандемията от ковид, когато Брутният вътрешен продукт падна със 7,4% през второто тримесечие на 2020 година - написа визданието. „ Като се има поради това, JP Morgan заключи, че съветската стопанска система е издържала тежестта на строгите наказания “, написа вестникът.

В публикацията се споделя, че стопанската система на Русия е оживяла с помощта на растежа на износа на редица артикули, в това число недопечен нефт. Съгласно оценката на Международния валутен фонд страната също се е възползвала от мощното търсене измежду личните си консуматори и създадената стратегия за поддържане на ниска безработица.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР