Руският президент Владимир Путин заяви, че не е проблем, че

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че не е проблем, че
Коментари Харесай

Путин не му липсва, че няма покана за 75-годишнината от десанта в Нормандия

Руският президент Владимир Путин съобщи, че " не е проблем ", че той не е поканен да се причисли към други международни водачи, отбелязващи 75-ата годишнина от десанта в Нормандия , оповестява БиБиСи.

Путин, който бе поканен на събитието за 70-тата годишнина през 2014 година, съобщи, че има " задоволително друга работа " в Русия . Коментарите са откакто държавното управление съобщи, че десантът " не е решителен за изхода от войната ".

Русия постоянно упреква Запада, че не признава ролята на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война .
 Тръмп похвали изключителното господство и безконечната мощ на Съединени американски щати
Тръмп похвали изключителното господство и безконечната мощ на Съединени американски щати

Тръмп и френският президент Еманюел Макрон произнесоха речи на американското гробище Колвил-сюр-Мер

Световни водачи , в това число американският президент Доналд Тръмп, участваха на отбелязването в четвъртък, където отдадоха респект на съюзническите войски , които дебаркират против немските сили на брега на Северна Франция на 6 юни 1944 година в най-голямата морска и въздушна интервенция в историята.

Путин се причисли към последното огромно честване през 2014 година, само че тази година не бе поканен . Говорейки на икономическия конгрес в Санкт Петербург, той изясни, че неналичието на покана не е проблем.

" Ние също не каним всички на всяко събитие. Защо да бъда поканен на всички места? Имам задоволително друга работа тук ", разяснява съветският президент.
 Москва: Да не се преувеличава Десантът в Нормандия, не е решителен за изхода от ВСВ
Москва: Да не се преувеличава Десантът в Нормандия, не е решителен за изхода от ВСВ

Усилията на Съветския съюз са обезпечили успеха

Неговата забележка е ден откакто съветското министерство на външните работи изясни, че смисъла на Десантът в Нормандия за изхода на войната не би трябвало да се преувеличава .

Когато страните спорят за сегашното, те постоянно не са съгласни и с предишното. Британският министър председател Тереза ​​Мей го дефинира, като деня, в който " дефинира ориста на бъдещите генерации ". Но съветското външно министерство вижда нещата по напълно друг метод.

" Десантът в Нормандия не оказва решаващо влияние върху изхода на Втората международна война ", съобщи представителят Мария Захарова. " Това бе неизбежно след успехите на Червената войска при Сталинград и Курск . "

#Zakharova: Even if it was late, the opening of the second front was aimed at supporting Soviet troops in their combat missions. In fact, we ended up helping our Western allies who were defeated by the Nazis in the Ardennes. We hope our partners remember this pic.twitter.com/ETHXTJ4kT9
— MFA Russia
Популярният съветски вестник " Комсомолская истина " пита: " Защо Западът желае всички да мислят, че техният фронт не е единствено вторият фронт, а основният ? ".

Той добавя, че милиони руски бойци са убити, до момента в който армията чака съдружниците да отворят втори фронт .
 Путин предизвести за заплахата от световна злополука
Путин предизвести за заплахата от световна злополука

Било належащо да се държи под надзор " огнения дракон "

Може би, в случай че президентът Путин бе поканен да се причисли към честването, гледната точка на Русия можеше да бъде по-положителна .

Руски ефирен водещ съобщи: " Не би имало даже десант в Нормандия, в случай че не бяха руските бойци, починали от 1941 година до края в битката против фашизма. "

Москва се бие с немските сили на изток съвсем три години и по време на Десантът в Нормандия, който в последна сметка води до освобождението на Западна Европа от нацистка Германия.

Съветският съюз губи повече от 25 милиона души в наричаната от тях " Велика отечествена война " - повече от всяка друга нация .

Всяка година Русия организира огромен боен церемониал , с цел да означи годишнината от края на Втората международна война и да си спомни ролята на руските войски.
 75 година след Десанта в Нормандия 16 страни дадоха обещание да не се повтаря ужасът от ВСВ
75 година след Десанта в Нормандия 16 страни дадоха обещание да не се повтаря ужасът от ВСВ

На 6 юни 1944 година 160 000 съюзнически войски дебаркират в Нормандия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР