Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще обмисли връщането

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще обмисли връщането
Коментари Харесай

Путин: Западът използва зърнената сделка за политически шантаж

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва ще " обмисли " връщането към договорката за зърно в Украйна, в случай че нейните претенции бъдат " изцяло " изпълнени, заявявайки, че споразумението е " изгубило всевъзможен смисъл ", съобщи Агенция Франс Прес.

Това беше първият път, когато съветският водач разяснява настоящите събития, откогато Москва тази седмица излезе от историческата договорка, която разреши безвредното прекосяване на товарни кораби от черноморските пристанища.

свързани
" Продължаването на зърнената договорка в настоящия ѝ тип загуби всевъзможен смисъл ", сподели Путин на съвещание на държавното управление.

" Разбира се, че ще разгледаме опцията да се върнем към него, само че единствено при едно изискване: ако всички правила, при които Русия се съгласи да взе участие в договорката, бъдат изцяло взети поради и изпълнени ", съобщи съветският президент, представен от БГНЕС.

свързани
Като едно от главните условия той уточни " отдръпването на глобите върху доставките на съветско зърно и торове за международните пазари ". Москва от месеци се оплакваше, че обвързваното съглашение за разрешаване на износа на съветски храни и торове не е било спазено.

свързани
Путин сподели, че Русия е посочила " чудеса на улегналост и приемливост ", като е удължила договорката няколко пъти. Той упрекна западните страни, че употребяват договорката за " политическо изнудване ".

" Вместо да помогне на страни в действителна потребност, Западът употребява зърнената договорка за политически шантаж и я трансформира в инструмент за обогатяване на транснационални корпорации и спекуланти на международния пазар на зърно ", сподели съветският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР