Руският президент Владимир Путин заяви, че икономическата изолация от Запада

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че икономическата изолация от Запада
Коментари Харесай

Путин: Русия се превръща в нов световен център на растежа, докато Западът почива на стари лаври


Руският президент Владимир Путин съобщи, че икономическата изолираност от Запада единствено оказва помощ на Русия да се трансформира в нов център на напредък в свят, който навлиза в интервал на радикални промени, до момента в който Западът изостава. Фокусираната върху износа стопанска система на Русия се оказа по-устойчива, в сравнение с чакаха както Москва, по този начин и нейните съперници, когато Западът се опита да я накаже и изолира с огромни наказания поради изпращането на войските си в Украйна при започване на 2022 година, твърди Путин, представен от Ройтерс.

Путин съобщи на бизнес форума " Русия зове " в Москва, че брутният вътрешен артикул (БВП) ще нарасне с 3,5% през тази година, възстановявайки се от спада от 2,1% през 2022 година

" Днес Брутният вътрешен продукт към този момент е по-висок, в сравнение с беше преди офанзивата на западните наказания ", сподели той.

Икономиката на Русия е подтиквана от внезапното увеличение на разноските за защита и произвеждане за спора в Украйна , който Москва назовава " специфична военна интервенция ". Но тя се бори и с нарасналите лихвени проценти, които се чака да бъдат увеличени до 16% идната седмица, с високата инфлация, която в края на годината ще надвиши доста задачата на централната банка от 4%, и с дефицита на работна ръка, поради който безработицата спадна до рекордно ниското равнище от 2,9% и стартира да спъва продуктивността.

 

Путин, както нееднократно е правил, похвали положението на съветската стопанска система и държавните финанси, като дефинира глобите на Запада като офанзива, която не е съумяла да нанесе значими удари .

" Светът навлезе в ера на радикални промени и съществени тествания освен за съответни компании и браншове, само че и за цели страни и райони по света ", сподели Путин.

" Само една мощна, постоянна и, наблягам, суверенна страна ще може да премине сполучливо този стадий и да се трансформира в един от центровете на напредък на новата международна стопанска система ", посочи той.

Путин съобщи, че западната финансова система става софтуерно остаряла.

" Тя почива на лаврите си, толкоз дълго привиква с монополите и изключителността, с неналичието на действителни други възможности, с навика да не трансформира нищо, че се трансформира в архаична " , счита съветският президент.

Като доказателство за солидността на Русия Путин съобщи, че дефицитът в държавния бюджет е намалял още повече през ноември, свивайки се до 878 милиарда рубли (9,51 милиарда долара) или 0,5% от Брутният вътрешен продукт през първите 11 месеца на годината. Това е по-малко от 1,24 трилиона рубли месец по-рано.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР