Руският президент Владимир Путин заплашил лично Борис Джонсън да го

...
Руският президент Владимир Путин заплашил лично Борис Джонсън да го
Коментари Харесай

Путин заплашил Джонсън с ракета

Руският президент Владимир Путин заплашил персонално Борис Джонсън да го нападна с ракета тъкмо преди да подреди на съветските сили да навлязат в Украйна, твърди някогашният министър-председател на Обединеното кралство.

Очевидната опасност е била отправена в телефонен диалог, директно преди нашествието на 24 февруари, съгласно нов документален филм на Би Би Си, който ще бъде излъчен през днешния ден, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Джонсън и други западни водачи бяха побързали да дойдат в Киев, с цел да покажат поддръжката си за Украйна и да се опитат да възпрат съветската офанзива.

„ В един миг той като че ли ме заплаши и сподели: „ Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута “ или нещо сходно “, цитира Джонсън думите на Путин.

Преди нашествието Джонсън споделя, че се е постарал да каже на Путин, че няма близка вероятност Украйна да се причисли към НАТО, като в същото време го е предизвестил, че всяка инвазия ще значи „ повече НАТО, а не по-малко НАТО “ по границите на Русия.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР