Руският президент Владимир Путин за първи път посети Чукотка. Държавният

...
Руският президент Владимир Путин за първи път посети Чукотка. Държавният
Коментари Харесай

Путин в Чукотка: Оказа се, че Западът е по-зависим от нас, отколкото ние от него

Руският президент Владимир Путин за първи път посети Чукотка. Държавният глава обиколи Анадир с високопроходим автомобил, посети оранжериен комплекс и се срещна с поданици на района.

" Русия е самодостатъчна страна във всеки смисъл на думата, мощна и движеща се напред, решително гледаща в бъдещето. Това е безусловно най-важният резултат за предходната година. Междувременно водещите стопански системи на Европа в този момент минават през сложни времена. Ние растем, а те падат. Оказа се, че западните страни са по-зависими от нас, в сравнение с ние от тях ", съобщи президентът на РФ по време на срещата.

По време на диалога Путин разгласи удължаването на програмата " Земски преподавател " до 2030 година, поддържа предлагането за освобождение на многодетните фамилии в Далечния изток от жилищни налози и акцентира значимостта на запазването на културата на коренното население.

ТАСС събра главните изказвания на президента.

За подкрепяне на многодетни фамилии

" Добрата вест е, че тук става съвременно да имаш доста деца. Много е значимо „ страната да поддържа такива фамилии “.
Една от ограниченията за поддръжка, препоръчани от жителите на Чукотка, е освобождението от жилищни налози за огромни фамилии в Далечния изток. " Подкрепям това и ще помоля държавното управление и съответната комисия на Държавния съвет да работят по това. Мисля, че това решение ще бъде взето в близко бъдеще. "

В Чукотка и други райони на Далечния изток може да се вкара спомагателна помощ за погашение на ипотеката при раждане на трето дете. " Ще дефинирам съответните инструкции до държавното управление и Министерството на финансите и надлежно до районните управляващи. Колегите ще отработят всичко и в идващите няколко месеца ще бъде взето решение, " съобщи Путин.

Относно поддръжката на участниците в Специалната военна интервенция

Нуждите на съветската специфична интервенция в Украйна са изцяло финансирани, забавянето на заплащанията на бойците се изяснява с бюрократични пропуски.

Обективни проблеми с превоза, заради които военнослужещи, изключително от отдалечени региони, не могат да се върнат в точния момент в поделението си, не би трябвало да стават причина за прекъсване на заплащанията. Сега щях да хвърча до Якутия, само че самолетът не може да кацне. Това е характерен неуспех заради транспортната скица. И това може да се случи още повече на елементарен човек.

Отпускът, възложен на участниците в СВО, в случай че не е бил употребен, не би трябвало да се губи.

Това предписание към този момент се ползва в Министерството на защитата. Подготвя се и смяна в законодателството, която ще разреши на военнослужещи, които са били тежко ранени, да продължат да служат във въоръжените сили на Руската федерация, да вземем за пример във военните служби за регистрация и набор, в случай че желаят, или да извършват сходни функционалности. Министерството на защитата излезе с такова предложение, несъмнено, ние ще го подкрепим.

За сферата на образованието

Програмата „ Земски преподавател “, съгласно която, в случай че учителите се реалокират в градове или села с население до 50 хиляди души, получават обезщетения, е търсена по-специално в Далечния изток. Ще го удължим до 2030 година

Националният план „ Образование “, в границите на който образователните заведения се оборудват със модерна техника, може и би трябвало да бъде уголемен. Средствата за ремонт на учебно заведение се отпускат от федералния бюджет, само че районните бюджети би трябвало да поддържат несъмнено равнище на съоръжение. Следващият стадий от федералната стратегия за възобновяване може да бъдат детските градини.

Относно поддръжката за коренното население

Разнообразието на културата е едно от най-големите благосъстояния на Русия, само че без да се резервират националните езици, тя към този момент не е пълноценна просвета, това са някакви фрагменти от култури.
Подкрепата за коренното население изисква особено внимание. Ще бъде създаден въпросът за опростяване на процедурата, по която учебниците на езиците на коренното население на Севера се включват в просветителния стандарт.

За развиването на туризма в Далечния север

Федералната стратегия за развиване на вътрешния туризъм работи много интензивно, само че е належащо да се включат задания, като се вземат поради характерностите на северните региони. По-специално, изчисляването на отпуснатите дотации за развиването на туризма в Чукотка може да се прави не за цялата година, а по сезон, защото тогава това ще бъдат разнообразни числа.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР