Руският президент Владимир Путин, за когото е почти сигурно, че

...
Руският президент Владимир Путин, за когото е почти сигурно, че
Коментари Харесай

Путин каза, че няма намерение да променя конституцията, за да се вкопчи във властта

Руският президент Владимир Путин, за който е съвсем несъмнено, че ще бъде избран отново на 18 март за четвърти президентски мандат, съобщи, че няма никакво желание да трансформира конституцията, с цел да остане на власт и след 2024 година, съобщи Франс прес.

" Никога не съм променял конституцията и няма да го направя, с цел да ме уреди това и нямам такива планове през днешния ден ", сподели той в изявление за американската телевизия Ен Би Си. Така той отговори на въпроса дали има желание да последва образеца на китайския президент, който се стреми към безграничен мандат.

Путин пристигна на власт през 2000 година В интервала 2008-2012 година президент бе Дмитрий Медведев, а Путин бе министър председател, а след това още веднъж се върна на президентския пост макар митингите на опозицията.

Путин отхвърли хипотезите, съгласно които не може да напусне властта, тъй като това ще я изложи на заплаха.
" Защо смятате, че след мен властта в Русия ще бъде обезателно упражнявана от хора, които са подготвени да разрушат всичко, което съм направил през последните години? ", сподели Путин.

Той увери, че още през 2000 година е мислел за евентуален правоприемник.
Запитан за опозиционера Алексей Навални, който не може да се кандидатира за президент поради присъда, за която той твърди, че е " проведена от Кремъл ", Путин отхвърли да спомене името му и избра да приказва за " някои политически сили ".

" По принцип оценявам, че те разкриват проблемите и това е добре, това е в действителност заслужено. Но не е задоволително за позитивното развиване на страната. Абсолютно незадоволително е. Защото привличането на вниманието върху проблемите, е освен незадоволително, само че даже и рисково, тъй като това може да докара до известно заличаване. А ние имаме потребност от основаване ", сподели Путин.

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР