Руският президент Владимир Путин все още вярва, че може да

...
Руският президент Владимир Путин все още вярва, че може да
Коментари Харесай

Гардиън: Путин все още вярва, че може да превземе Украйна

Руският президент Владимир Путин към момента има вяра, че може да превземе Украйна. Това са споделили западни публични лица пред " Гардиън " при изискване за анонимност. Смята се, че съветският държавен глава е доста по-оптимистично надъхан по отношение на предходната година, посредством на неуспеха на Конгреса на Съединени американски щати да поддържа изпращането на 60 милиарда $ военна помощ за Украйна и скорошното завладяване на Авдеевка.

" Не имаме вяра, че Русия се е отказала от своите максималистични цели да подчини Украйна ", показали западните чиновници.

Руските триумфи костват скъпо - счита се, че Москва губи приблизително към 900 бойци на фронта на ден. Но това не стопира Путин, който след окупацията на Авдеевка възложи на военния министър Сергей Шойгу " да надгради "  превземането на Авдиевка. Експерти пресмятат, че Русия превъзхожда Украйна в съответствие пет към едно по фронтовите линии.

Смята се обаче, че Путин няма ясна средносрочна тактика, изясняват чиновниците.

" Не имаме вяра, че Русия има логичен проект с изключение на да продължи да се бие в очакване, че числеността на съветската работна мощ и съоръжение в последна сметка ще се окажат решаващи ", настояват западните източници.

В момента не се водят дейни мирни договаряния. Ръководството на Украйна неведнъж е заявявало, че желае да възвърне границите на страната отпреди 2014 г. Наред с окупацията на Крим, Русия пък провежда подправени референдуми, с които причисли завладяни елементи от четири украински области, от които надали ще бъде склонна да се откаже.

Надеждата на Путин евентуално е, че при победа на Доналд Тръмп на изборите за президент на Съединени американски щати през ноември 2024 година републиканецът ще принуди Зеленски да подпише неизгодно за Украйна съглашение за преустановяване на огъня или че най-малко ще приключи американската поддръжка за украинците. Тогава задачата на диктатора да завладее цялата украинска земя ще наподобява доста по-реалистична.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР