Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин даде старт на експлоатацията на нов зимен комплекс на руската станция Восток в Антарктида

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През даде през днешния ден заповед за стартиране в пробна употреба на новия зимен комплекс на станцията " Восток " ( " Изток " ) в Антарктида, съобщи ТАСС. 

В церемонията, която се организира посредством видеоконферентна връзка, взе участие и президентът на Беларус.

" Скъпи другари, приветствам ви с това събитие! ", сподели Путин. Той не изключи опцията да посети съветската антарктическа станция " Восток ".

" Владимир Владимирович, може би някой ден ще долетим (до Антарктида)? Интересно е ", предложи му Лукашенко. " Да, добре ", шеговито се съгласи Путин.

С новия си зимен комплекс съветската антарктическа станция ще бъде отворена платформа за работата на откриватели от доста страни по света, сподели още съветският президент.

" Новата станция ще ускори съдействието сред учени от разнообразни страни, ще се трансформира в отворена платформа за решение на незабавни проблеми в региона на проучването на природата и околната среда и, несъмнено, за поощряване на взаимни научни иновационни стратегии в границите на Съюзната страна сред Русия и Беларус ", съобщи президентът.

Путин също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че станцията " има, несъмнено, в действителност доста задания - те включват наблюдаване на слънчевата интензивност и други промени в галактическото време, които въздействат както на техниката, по този начин и на хората, както и проучване на ролята на Антарктида в международните климатични промени ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР