Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин пристигна на посещение в Беларус


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През дойде през днешния ден на еднодневно работно посещаване в Беларус, съобщи ТАСС.

Путин ще се срещне в Минск с беларуския президент. В договарянията ще вземат участие също по този начин членове на държавните управления на двете страни и ръководители на ведомства. Двамата президенти ще имат и среща на четири очи, след което се чака да създадат изказвания за медиите. За последно Путин беше на посещаване в Беларус през юни 2019 година

Предвижда се в диалозите да бъдат наранени тематики от двустранните връзки, а също настоящи интернационалните и районни въпроси. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че разискванията ще включват и газовата тема.

В Минск дойде и съветският министър на защитата Сергей Шойгу, заяви в Туитър началникът на отдела за интернационално военно съдействие към беларуското министерство на защитата Валерий Ревенко. По-рано той съобщи, че Шойгу и беларуският министър на защитата Виктор Хренин ще вземат участие в диалозите сред Путин и Лукашенко.

Путин идва в Минск в миг, когато Киев се притеснява, че съветският президент има намерение да окаже напън върху своя съдружник да се причисли към планувана сухопътна атака, която да отвори нов фронт против Украйна, показва Ройтерс.

Песков съобщи, че Беларус е „ съдружник номер едно “ на Русия, само че съгласно него догатките, че Москва желае да притисне Минск да се включи в нейната „ специфична военна интервенция “, са „ глупави и безпочвени измислици “, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР