Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха създаването на наблюдателен център за Нагорни Карабах

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган организираха телефонен диалог, в границите на който разискаха тематиката за основаването на взаимен руско-турски бдителен център за Нагорни Карабах, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на канцеларията на турския водач.

"В хода на договарянията бяха разисквани стъпки за възстановяване на връзките сред двете страни, преди всичко за увеличението на размера на търговията сред Турция и Русия. Освен това бяха разисквани събитията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия.

В хода на договарянията президентът Ердоган изрази вяра, че взаимният център " ще стартира работа в най-скоро време за да се реши казусът в Нагорни Карабах и да се подсигурява стабилността в района за непрекъснато, се акцентира в изказването.

В диалога, състоял се по самодейност на турската страна, двамата президенти показаха и податливост за по-нататъшно съдействие в битката с ковид.

Putin, Erdogan discuss establishment of ceasefire control center in Nagorno-Karabakh
— TASS (@tassagency_en)
"Като предпочитана задача беше посочена координацията на напъните за създаване и произвеждане на ваксини против ковид ", съгласно изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР