Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Владимир Путин поздрави Мая Санду за избирането й за президент на Молдова

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През поздрави Мая Санду за избирането й за президент на Молдова, съобщи ТАСС.

"Президентът на Руската федерация Путин изпрати приветствена депеша на Санду по случай успеха й на изборите за президент на Република Молдова ", заяви пресслужбата на Кремъл.

"Разчитам активността Ви като държавен глава да способства градивното развиване на връзките сред нашите страни. Това безспорно би отговаряло на ползите на народите на Русия и Молдова ", написа Путин в телеграмата до Санду, като й пожелава триумфи, здраве и благоденствие.

По предварителни данни на молдовската Централна изборна комисия лидерката на проевропейската Партия на действието и солидарността Мая Санду печели състоялия се на 15 ноември втори тур на президентските избори с 57,7 % от гласовете против 42,2 % за настоящия президент Игор Додон.

Разликата от 15 пункта за Санду й беше обезпечена от гласовете на над 200 000 молдовски мигранти в западни страни, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР