Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Украйна е свалила руския военен самолет с предполагаеми американски или френски ракети

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че съветският боен аероплан, който се разруши покрай границата с Украйна, е бил свален от украинските военновъздушни сили преднамерено или по простъпка, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12506
Москва упреква Киев, че е свалил самолета Ил-76 в Белгородска област, вследствие на което починаха 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци, които е било планувано да бъдат разменени за съветски военнопленници.

Украйна не удостовери и не отхвърли дали е свалила самолета и оспорва изказванията на Москва за случилото се и кой е бил на борда на самолета.

Въздушният удар с две ракети по съветския боен аероплан Ил-76, пренасящ украински военнопленници, е бил нанесен от противовъздушната защита на Украйна, защото " другарски огън " на съветските военни е бил неосъществим поради техническите особености на системата " свой-чужд ", сподели на среща със студенти Путин, представен от ТАСС. Руският президент назова удара по самолета закононарушение от страна на Киев.

Резултатите от следствието на сваления от въоръжените сили на Украйна аероплан Ил-76 ще бъдат оповестени след 2-3 дни, сподели Путин. Тогава ще стане ясно, че системи на противовъздушната защита американско или френско произвеждане са обстрелвали съветския аероплан, добави съветският президент.

Путин сподели също, че е наредил на Следствения комитет на Русия да оповести в оптималната степен всички елементи към злополуката с съветския аероплан Ил-76, добавя ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР